Mousse van geitenkaas met granité van rode bes en champagne
Voor 4:
Voor 4:
Voor de mousse:
4 dl koude slagroom
4 eiwitten
3 gelatinebladen
150 g verse geitenkaas (type Chavroux)
50 g suiker
Voor de granité:
100 g verse frambozencoulis (gepureerd en gezeefd)
100 g schuimwijn (bijv. champagne)
50 g suiker
het sap van 1 citroen
Bereidingswijze:
Klop de room stijf en zet in de koelkast. Doe hetzelfde met de eiwitten. Week de gelatinebladen in koud water tot ze zacht zijn. Warm de geitenkaas met de suiker zacht op tot alle suiker gesmolten is. Roer de gelatine eronder tot die gesmolten is. Laat afkoelen in de koelkast tot de massa net begint op te stijven. Spatel er dan voorzichtig eerst de slagroom en dan de eiwitten onder. Laat verder opstijven in de ijskast.
Meng voor de granité alle ingrediënten onder elkaar en doe in een platte schaal om een gelijkmatig vriesproces te bekomen. Zet in de diepvries en roer om de 30 min. los met een vork. Hoe meer men roert, hoe fijner de kristallen van de granité zullen zijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier