Mole Poblano

Voor 4:

Voor 4:

1 kip, in stukken gesneden

Saus:

1,25 l kippenbouillon

1 tl zout

50 g sesamzaadjes

1 tl korianderzaadjes

50 g amandelen

50 g walnoten

6 zwartepeperkorrels

3 kruidnagels

1 tl venkelzaadjes

1 tl kaneelpoeder

1 el oregano

50 g rozijnen

100 g gedroogde pruimen

100 g gedroogde abrikozen

1 ui, 3 teentjes knoflook

2 sneetjes oud brood

1 blik gepelde tomaten (400 g)

125 ml plantaardige olie

1 banaan, boter

150 ml sherry

75 g pure chocolade

Chilipepers:

6 chiles mulatos*

6 chiles anchos*

4 chiles pasillas*

Bak de gekruide kip in olie. Ontdoe de pepers van zaadlijsten en week 30 minuten in gezouten warm water.

Maal amandelen, walnoten, de helft van de sesamzaadjes en koriander- en venkelzaadjes, kruidnagels, zwarte peper, oregano en kaneelpoeder fijn.

Mix de pepers met wat weekvocht, rozijnen, pruimen, abrikozen, ui, knoflook, oud brood en gepelde tomaten tot een gladde massa. Verwarm de olie in een grote stoofpot en voeg de twee mengsels en kippenbouillon toe.

Bak de versneden banaan in boter, voeg sherry toe en doe banaan en chocolade bij de stoofpot. Laat 1 uur sudderen, roer af en toe.

Overgiet de kip met de dikke saus en bestrooi met de rest van de sesamzaadjes.

* Kunnen vervangen worden door verse cayennepepers of Spaanse pepers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content