
Mole Poblano
Mole Poblano is een Mexicaans stoofpotje met kip.
Mole Poblano voor 4 personen:
1 kip, in stukken gesneden
Saus:
1,25 l kippenbouillon
1 tl zout
50 g sesamzaadjes
1 tl korianderzaadjes
50 g amandelen
50 g walnoten
6 zwartepeperkorrels
3 kruidnagels
venkelzaadjes (1 tl)
kaneelpoeder (1 tl)
oregano (1 el)
50 g rozijnen
100 g gedroogde pruimen
100 g gedroogde abrikozen
1 ui, 3 teentjes knoflook
2 sneetjes oud brood
1 blik gepelde tomaten (400 g)
125 ml plantaardige olie
1 banaan, boter
150 ml sherry
75 g pure chocolade
Chilipepers:
6 chiles mulatos*
6 chiles anchos*
4 chiles pasillas*
Zo maak je de Mole Poblano
Bak de gekruide kip in olie. Ontdoe de pepers van zaadlijsten en week 30 minuten in gezouten warm water.
Maal amandelen, walnoten, de helft van de sesamzaadjes en koriander- en venkelzaadjes, kruidnagels, zwarte peper, oregano en kaneelpoeder fijn.
Mix de pepers met wat weekvocht, rozijnen, pruimen, abrikozen, ui, knoflook, oud brood en gepelde tomaten tot een gladde massa. Verwarm de olie in een grote stoofpot en voeg de twee mengsels en kippenbouillon toe.
Bak de versneden banaan in boter, voeg sherry toe en doe banaan en chocolade bij de stoofpot. Laat 1 uur sudderen, roer af en toe.
Overgiet de kip met de dikke saus en bestrooi met de rest van de sesamzaadjes.
* Kunnen vervangen worden door verse cayennepepers of Spaanse pepers.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier