Moelleux van chocolade met gekarameliseerde banaan en hazelnotenanglaise

  • Moeilijkheid

Voor 4:

100 g pure chocolade

100 g boter, plus extra om in te vetten

1 el amaretto

2 eieren

2 eierdooiers

55 g lichtbruine suiker

25 g bloem

2 tl cacaopoeder

4 tl nutella

1 grote banaan

poedersuiker

Voor de anglaise:

100 g hazelnoten

1,5 dl room

1,5 dl volle melk

2 eierdooiers

25 g suiker

Maak eerst de anglaise: rooster de hazelnoten goudbruin in een droge pan. Laat de noten afkoelen alvorens ze fijn te malen. Doe de noten in een pan met de room en melk. Breng aan de kook, haal meteen van het vuur en laat enkele uren infuseren onder deksel. Zeef de melk-room en meet 2 dl af. Breng weer aan de kook.

Meng de eierdooiers en suiker en giet er de warme melk-room op. Doe weer in de (uitgespoelde) pan en laat binden op een laag vuur. Laat afkoelen. Vet 4 bakvormpjes van 1,5 dl royaal in met boter. Doe de chocolade, boter en amaretto in een kom en laat smelten au bain-marie.

Doe de eieren, eierdooiers en suiker in een andere kom en klop op tot een dik en bleek mengsel (dit kan 5 à 10 minuten duren). Giet de gesmolten chocolade langs de rand in de kom met eieren en zeef er de bloem en het cacaopoeder over. Meng voorzichtig. Vul de vormpjes voor twee derde met het mengsel en voeg dan een theelepel nutella toe.

Vul de vormpjes verder tot net onder de rand en zet 10 minuten in een oven van 200°C. Laat de gebakjes enkele minuten rusten alvorens ze uit te draaien. Halveer intussen de bananen in de lengte en bestuif met poedersuiker. Zet ze onder een hete grill om te karameliseren en dien meteen op met de moelleux en de anglaise.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content