Ingrediënten

Voor 8 miniburgers

2 teentjes knoflook, 2 takjes oregano, 1 ei, 500 g varkensgehakt, 5 à 6 el paneermeel, 8 miniburgerbroodjes, 2 takjes munt, 1/2 komkommer, 150 g Griekse yoghurt, sap en zeste van 1/2 biocitroen, plantaardige olie, versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Pel de knoflook en pers hem in een mengkom. Was en droog de oregano en hak de blaadjes fijn. Leg ze in de mengkom en voeg ook het ei, het gehakt en 2 eetlepels paneermeel toe. Kruid met peper en zout en kneed alles door elkaar. Vorm 8 kleine burgers van dit mengsel en rol ze door de rest van het paneermeel.
  2. Borstel de olie over de burgers en gril ze 6 à 8 minuten op de barbecue (of bak ze in een pan).
  3. Snij de broodjes horizontaal door en besprenkel de twee snijvlakken met olie. Rooster de broodjes kort.
  4. Spoel en droog de munt en hak de blaadjes fijn. Schil de halve komkommer, snij hem in de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer, strooi er zout over en laat even uitlekken. Knijp goed uit en meng met de munt, de yoghurt en de citroenzeste. Kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe.
  5. Leg de burgers op de onderste helften van de broodjes, schep er raita op en sluit met de bovenste helften van de broodjes.
Voor 8 miniburgers 2 teentjes knoflook, 2 takjes oregano, 1 ei, 500 g varkensgehakt, 5 à 6 el paneermeel, 8 miniburgerbroodjes, 2 takjes munt, 1/2 komkommer, 150 g Griekse yoghurt, sap en zeste van 1/2 biocitroen, plantaardige olie, versgemalen peper en zout