Miniburgers op z’n Grieks met citroenraita

© Isopix

Geraspte komkommer, munt, yoghurt en citroenzeste zijn de ingrediënten voor de raita die de minihamburger een frisse toets bezorgen.

Voor 8 miniburgers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes oregano
  • 1 ei
  • 500 g varkensgehakt
  • 5 à 6 el paneermeel
  • 8 miniburgerbroodjes
  • 2 takjes munt
  • 1/2 komkommer
  • 150 g Griekse yoghurt
  • sap en zeste van 1/2 biocitroen
  • plantaardige olie
  • versgemalen peper en zout
Bereiding
  1. Pel de knoflook en pers hem in een mengkom. Was en droog de oregano en hak de blaadjes fijn. Leg ze in de mengkom en voeg ook het ei, het gehakt en 2 eetlepels paneermeel toe. Kruid met peper en zout en kneed alles door elkaar. Vorm 8 kleine burgers van dit mengsel en rol ze door de rest van het paneermeel.
  2. Borstel de olie over de burgers en gril ze 6 à 8 minuten op de barbecue (of bak ze in een pan).
  3. Snijd de broodjes horizontaal door en besprenkel de twee snijvlakken met olie. Rooster de broodjes kort.
  4. Spoel en droog de munt en hak de blaadjes fijn. Schil de halve komkommer, snijd hem in de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer, strooi er zout over en laat even uitlekken. Knijp goed uit en meng met de munt, de yoghurt en de citroenzeste. Kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe.
  5. Leg de burgers op de onderste helften van de broodjes, schep er raita op en sluit met de bovenste helften van de broodjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content