Minestrone van Sandra Bekkari

© Getty

Tip: deze minestrone van Sandra Bekkari is ook een ideaal glutenvrij soepje als meeneemlunch.

Voor 1 grote pot
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen, in stukken
  • 1 stengel selderij, in stukken
  • 800 g tomatenblokjes (vers of uit blik)
  • 1/2 bloemkool, in kleine roosjes 1/2
  • 100 g sperzieboontjes, topjes verwijderd en in stukken
  • 11/2 l groentebouillon
  • zwarte peper
  • 240 g cannellinibonen (witte Italiaanse bonen uit blik)
  • verse bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
  1. Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg knoflook, wortel en selderij toe, stoof een vijftal minuten.
  2. Voeg de blokjes tomaat, de bloemkoolroosjes, de sperzieboontjes en de groentebouillon toe, kruid met zwarte peper. Laat zo’n 25 minuten zachtjes koken met het deksel op de pot.
  3. Spoel de cannellinibonen onder stromend water. Doe bij de soep en laat nog een tweetal minuten meekoken. Werk af met peterselie.

Uit ‘Nooit meer diëten deel 2’ van Sandra Bekkari.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content