Voor 4 personen
6 filodeegvierkanten van 15 cm
50 g gesmolten boter
1 theelepel sesamzaadjes
1 el boter
2 grote peren
3 gedroogde vijgen
1/4 theelepel kaneel
2 el sinaasappelsap
1 el citroensap
fromage frais
Voor de saus:
2 el membrillo (kweeperenpasta)
1 dl zoete sherry
1 el citroensap
Bereiding
1. Leg de deegvelletjes op elkaar en snijd ze diagonaal doormidden. Snijd de driehoeken die je zo bekomt nogmaals doormidden. Bestrijk alle driehoekjes met gesmolten boter en leg er telkens twee op elkaar. Bestrooi vier dubbele driehoeken met sesamzaad. Bak alle dubbele driehoeken 15 à 20 minuten in de oven op 180 °C.
2. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine blokjes, net als de vijgen. Laat de boter smelten in een pan op middelhoog tot hoog vuur en bak de peerblokjes tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg de vijgen, kaneel en vruchtensappen toe en laat verder koken tot het sap is ingedikt.
3. Maak de saus door de membrillo en sherry samen te verwarmen tot de membrillo gesmolten is en de vloeistof is ingekookt. Voeg het citroensap toe en neem de pan van het vuur.
4. Bouw de millefeuilles op in drie laagjes, waarbij de driehoekjes met de sesamzaadjes bovenaan komen te liggen. Druppel de saus rondom de millefeuilles en geef er eventueel een lepel fromage frais of mascarpone bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier