Met tijm gestoofde lamsschenkel
Voor 4:
Voor 4:
4 lamsschenkels, ontdaan van vet en bot
200 g wortelen, in schijven gesneden
16 sjalotten
4 takjes tijm
2 el olijfolie
een klontje boter
zout en versgemalen zwarte peper
1 el gehakte platte peterselie
1 tl tijm
een scheut water
Verhit de olie in een grote braadslede en bak de schenkels op groot vuur aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de braadslede, voeg de wortelen en sjalotten toe en bak goudbruin. Haal de groenten uit de braadslede, doe er het vlees en druipvocht opnieuw in en voeg tijm, peper, zout en een scheut heet water toe.
Zet de braadslede twee uur in een voorverwarmde oven van 150°C en keer het vlees af en toe. Doe de groenten opnieuw in de braadslede en zet alles nog een halfuur in de oven. Haal de braadslede uit de oven en verdeel het vlees en de groenten over warme borden. Verwijder de takjes tijm. Schep het vet van het stoofvocht.
Zet de braadslede op het vuur met een scheutje water en kook het stoofvocht al roerend in tot de gewenste dikte. Haal van het vuur en klop klontjes koude boter door de saus. Kruid met zout en peper naar smaak. Overgiet het vlees met de saus en versier met peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier