Voor 4:

1/2 cavaillon-meloen

50 g suiker

1 dl wodka

500 g aardbeien

3 dl witte wijn

75 g suiker

verse munt

Schil de meloen, snij het vruchtvlees grof. Mix met de suiker en de wodka tot een gladde saus. Doe in een kom en zet in de diepvriezer. Roer om het uur los met een vork, tot er een mooie, zachte granité ontstaat. Dat neemt, afhankelijk van uw diepvriezer, ongeveer 4 uur in beslag.

Maak de aardbeien schoon, snij ze middendoor. Stoof ze op zacht vuur in de witte wijn met de suiker. Laat niet koken, maar zacht pruttelen gedurende 10 min.

Serveer met de granité en met verse munt.

Voor 4: 1/2 cavaillon-meloen50 g suiker1 dl wodka500 g aardbeien3 dl witte wijn75 g suikerverse muntSchil de meloen, snij het vruchtvlees grof. Mix met de suiker en de wodka tot een gladde saus. Doe in een kom en zet in de diepvriezer. Roer om het uur los met een vork, tot er een mooie, zachte granité ontstaat. Dat neemt, afhankelijk van uw diepvriezer, ongeveer 4 uur in beslag.Maak de aardbeien schoon, snij ze middendoor. Stoof ze op zacht vuur in de witte wijn met de suiker. Laat niet koken, maar zacht pruttelen gedurende 10 min.Serveer met de granité en met verse munt.