Ingrediënten

voor 2-4 sneetjes

  • 2-4 sneetjes brood
  • 4 el kokosmayonaise (recept hieronder)
  • Paar snufjes zout (Maldon zeezout is het lekkerst)
  • Paar radijsjes in plakjes, eventueel omgeschept met wat citroensap en olijfolie
  • 1 avocado, in blokjes
  • Munt- of basilicumscheuten

Voor de mayonaise:

  • 80 g jong kokosvlees
  • 4 el kokosolie
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl dijonmasterd
  • 1 el citroensap
  • Snuf zeezout en wat versgemalen peper

Bereiding

Voor de mayonaise:

Doe alle ingrediënten in een blender en zet deze aan tot het een gladde mayonaise is geworden. De mayonaise is goed voor 2-4 porties en blijft 3 tot 4 dagen goed in de koelkast.

Voor de boterham:

  1. Smeer de mayonaise op het brood en bestrooi met wat zeezout.
  2. Maak af met de radijs, avocado, cress en nog wat zout.

Dit recept komt uit: Kokos, Meredith Baird (Becht, 11 euro)

voor 2-4 sneetjesVoor de mayonaise:Voor de mayonaise:Doe alle ingrediënten in een blender en zet deze aan tot het een gladde mayonaise is geworden. De mayonaise is goed voor 2-4 porties en blijft 3 tot 4 dagen goed in de koelkast. Voor de boterham: