Voor 4 :
1 gerookte makreel
2 cl Laphroig (single malt whisky uit Islay)
3 avocado’s
2 tomaten
1 bosje verse koriander
pesto (facultatief)
Mayonaise :
olie
eigeel
mosterd
zout
2 limoenen
1 mespunt cayennepeper
2 el honing
scheutje whisky
Maak een mayonaise door eigeel en mosterd te mengen en daar al kloppend olie in een dun straaltje aan toe te voegen. Breng de mayonaise op smaak met limoensap, honing, cayennepeper en whisky.
Snij het visvlees van de makreel zonder vel in snippers en druppel er wat whisky over. Snij de tomaten in dobbelsteentjes en kruid met peper. Pureer de avocado’s en kruid met peper en zout. Voeg eventueel een snuifje gember toe.
Neem een ring en vul die met een derde avocadopuree, een derde tomatenblokjes en makreel. Lepel wat mayonaise uit. Leg er een takje koriander bovenop en versier het bord, indien gewenst, met pesto.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier