Voor 4:

6 sneden gedroogde ham

1 roze pompelmoes

2 sinaasappels

ijskoude boter (ongeveer 150 g)

suiker

peper en zout

4 tot 8 verse makreelfilets

boter

Droog de ham gedurende 2 uur in een oven van 90°C, met de deur op een kier. Laat enigszins afkoelen, trek in stukken en maal tot grof kruim in een vijzel.

Pers het citrusfruit en breng het sap tot tegen het kookpunt, maar laat niet koken. Haal van het vuur en monteer met ijskoude boter. Kruid licht met een snuif suiker, peper en zout.

Bak de makreelfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout.

Voor 4:6 sneden gedroogde ham1 roze pompelmoes2 sinaasappelsijskoude boter (ongeveer 150 g)suikerpeper en zout4 tot 8 verse makreelfiletsboterDroog de ham gedurende 2 uur in een oven van 90°C, met de deur op een kier. Laat enigszins afkoelen, trek in stukken en maal tot grof kruim in een vijzel.Pers het citrusfruit en breng het sap tot tegen het kookpunt, maar laat niet koken. Haal van het vuur en monteer met ijskoude boter. Kruid licht met een snuif suiker, peper en zout.Bak de makreelfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout.