Ingrediënten

Voor 6 personen

2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 cm verse gember, 1 rood pepertje, 600 g jonge wortelen, 2 el olijfolie, 1 tl kurkuma, 1/2 tl gemalen venkelzaadjes, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl korianderpoeder, 100 ml witte wijn, 450 ml groentebouillon, 450 ml wortelsap, 400 ml kokosmelk, versgemalen peper en zout

VOOR HET KOKOSSCHUIM

1 gelatineblaadje, 100 ml vloeibare room, 300 ml kokosmelk, versgemalen witte peper en zout

VOOR DE PAKORA'S

400 g kikkererwtenmeel, 40 g bloem, 1/2 tl bakpoeder, 1/4 tl kurkuma, 1/2 tl zout, 1/2 tl komijnpoeder, 3 jonge wortelen, plantaardige frituurolie

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil en rasp de gember. Was het pepertje en snij het in kleine blokjes. Schraap de wortelen en snij ze in stukjes.
  2. Verhit de olie in een kookpan en fruit de uien, de knoflook, de gember en het pepertje 2 à 3 minuten. Voeg de specerijen toe en laat ze 1 à 2 minuten meebakken, tot alles gaat geuren. Voeg de wortelen toe en laat ze 4 à 5 minuten meebakken. Blus met de wijn en laat inkoken tot de vloeistof bijna verdampt is. Giet er dan de bouillon, het wortelsap en de kokosmelk bij en laat ongeveer 20 minuten koken, tot de wortelen mals zijn.
  3. Laat intussen de gelatine weken in een schaaltje koud water. Verwarm een beetje van de room, knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in de room. Meng de kokosmelk met de rest van de room en kruid met peper en zout. Giet dit mengsel in een sifon.
  4. Maak de pakora's. Meng in een kom het kikkererwtenmeel met de bloem, het bakpoeder, kurkuma, zout en komijn. Giet er beetje bij beetje 150 ml water bij en klop tot een glad beslag.
  5. Was en schraap de wortelen en snij ze in de lengte in stukken. Verhit een ruime hoeveelheid frituurolie tot 175°C in een kookpan. Wentel de wortelen door het beslag en frituur ze in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Pureer de soep en vul er glaasjes tot twee derde mee. Spuit er een beetje kokosschuim op en serveer met de gefrituurde wortelen.
Voor 6 personen 2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 cm verse gember, 1 rood pepertje, 600 g jonge wortelen, 2 el olijfolie, 1 tl kurkuma, 1/2 tl gemalen venkelzaadjes, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl korianderpoeder, 100 ml witte wijn, 450 ml groentebouillon, 450 ml wortelsap, 400 ml kokosmelk, versgemalen peper en zout VOOR HET KOKOSSCHUIM 1 gelatineblaadje, 100 ml vloeibare room, 300 ml kokosmelk, versgemalen witte peper en zout VOOR DE PAKORA'S 400 g kikkererwtenmeel, 40 g bloem, 1/2 tl bakpoeder, 1/4 tl kurkuma, 1/2 tl zout, 1/2 tl komijnpoeder, 3 jonge wortelen, plantaardige frituurolie