Maatjes met peterseliepesto
28-11-2017, 11:27
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:42
Ingrediënten Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 30 g gedopte amandelen
- 1 teen knoflook
- 2 handenvol bladpeterselie
- 1 tl honing
- 4 à 5 el plantaardige olie
- 1 à 2 tl citroensap
- 1 rode ui
- 2 sneden volkorenbrood
- 4 maatjesfilets
Bereiding
- Rooster de amandelen in een droge braadpan en laat afkoelen. Pel de knoflook. Spoel de bladpeterselie en zwier droog. Pluk de blaadjes; hou er enkele opzij voor de afwerking en mix de rest fijn met de geroosterde amandelen, de knoflook, de honing en de olie. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
- Pel de rode uien snij in dunne ringen. Rooster het brood en snij in driehoekjes. Dep de maatjes droog en schik samen met de rode-uiringen en het geroosterde brood op borden. Trek strepen peterseliepesto op de borden en werk af met de hele peterselieblaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier