Lopend taartje van Vlarhona chocolade

  • Moeilijkheid

Voor 15 personen

Voor de moelleux:

125 g chocolade

4 eieren

110 g boter

275 g suiker

60 g bloem

1 dl room

Voor de champagnebavarois:

6 dl demi sec champagne

2 dl suikerwater

7 blaadjes gelatine

4 dl slagroom

50 g suiker

Voor de gelei van abrikozen:

2 dl abrikozenlikeur

jus van een halve citroen

1 dl suikerwater

2 blaadjes gelatine

Bereiding

1. Voor de moelleux: Verwarm de room met boter, los de suiker erin op, voeg chocolade toe en smelt. Roer de eieren los en roer ze door de massa. Voeg de gezeefde bloem beetje bij beetje toe.

2. Boter zilverpapieren of andere vormpjes goed in en bebloem. Stort de massa in de vormpjes, deze kunnen nu ingevroren worden.

3. Bak de moelleux in een oven van 220 °C gedurende 16 min, indien diepgevroren. Bij gebruik van versgemaakt deeg moet de baktijd aangepast worden.

4. Voor de champagnebavarois: Klop slagroom op met suiker. Zet de champagne met suikerwater op het vuur en verwarm tot tegen het kookpunt. Los hierin de geweekte gelatine op, laat deze massa geleren tot bijna lobbig en spatel daarna de opgeklopte room eronder. Stort in een vorm en laat opstijven.

5. Voor de gelei van abrikozen: Los de geweekte gelatine op in warm vocht en laat afkoelen. Geleer hiermee de opgesteven en koude bavarois voorzichtig af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content