Voor 15 personen
Voor de moelleux:
125 g chocolade
4 eieren
110 g boter
275 g suiker
60 g bloem
1 dl room
Voor de champagnebavarois:
6 dl demi sec champagne
2 dl suikerwater
7 blaadjes gelatine
4 dl slagroom
50 g suiker
Voor de gelei van abrikozen:
2 dl abrikozenlikeur
jus van een halve citroen
1 dl suikerwater
2 blaadjes gelatine
Bereiding
1. Voor de moelleux: Verwarm de room met boter, los de suiker erin op, voeg chocolade toe en smelt. Roer de eieren los en roer ze door de massa. Voeg de gezeefde bloem beetje bij beetje toe.
2. Boter zilverpapieren of andere vormpjes goed in en bebloem. Stort de massa in de vormpjes, deze kunnen nu ingevroren worden.
3. Bak de moelleux in een oven van 220 °C gedurende 16 min, indien diepgevroren. Bij gebruik van versgemaakt deeg moet de baktijd aangepast worden.
4. Voor de champagnebavarois: Klop slagroom op met suiker. Zet de champagne met suikerwater op het vuur en verwarm tot tegen het kookpunt. Los hierin de geweekte gelatine op, laat deze massa geleren tot bijna lobbig en spatel daarna de opgeklopte room eronder. Stort in een vorm en laat opstijven.
5. Voor de gelei van abrikozen: Los de geweekte gelatine op in warm vocht en laat afkoelen. Geleer hiermee de opgesteven en koude bavarois voorzichtig af.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier