Linzensoep met yoghurt
-
Difficulty
Very easy
Voor 4 personen
- 2 à 3 el geklaarde boter
- 1 gesnipperde ui
- 2 knoflookteentjes
- 1 el koriander in poeder
- 1 mespuntje kaneel
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 1 koffielepel gehakte verse gember
- 1 mespuntje cayennepeper
- 1 mespuntje gemalen kardemom
- 200 g bruine linzen
- 1,5 l groentebouillon
- 250 g verse jonge spinazie
- 150 g yoghurt (bij voorkeur Griekse)
- zout en peper uit de molen
Bereiding
- Spoel de linzen zorgvuldig. Laat de boter smelten in een kookpan en laat de ui al roerend zo’n 5 minuten glazig worden met de look en de specerijen zonder te bruinen. Roer er de linzen door gedurende 3 minuten. Voeg dan de hete bouillon toe en laat 30 à 35 minuten trekken.
- Maak intussen de spinazie schoon, verwijder de nerven en snij in repen van 2 cm breed. Kruid met peper en zout. Voeg, wanneer de linzen gaar en zacht zijn, de spinazie toe. Laat nog 2 minuten verder koken zodat de spinazie fris en knapperig blijft.
- Meng in een kom de room en de yoghurt en schep het mengsel met een houten lepel door de linzensoep. Breng op smaak met peper en zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier