Linguine alla crudaiola con olive e pesto
Voor 4 :
Voor 4 :
Voor de pesto :
20 blaadjes basilicum
1 grote el pijnboompitten
2 à 3 teentjes knoflook
twee mespuntjes grof zeezout
20 g gemalen parmezaan
olijfolie
Voor de saus :
600 g kerstomaten
5 el olijfolie
2 el gehakte zwarte olijven
En verder :
600 g linguine
75 g gemalen parmezaan
olijfolie
Bereid de pesto : vermaal kort (± 40 sec.) alle ingrediënten, met uitzondering van de olijfolie, in de mixer (of keukenrobot) tot een homogene pasta. Voeg al mixend de olijfolie in een straaltje toe zodat er een emulsie ontstaat.
Bereid de saus : snij de tomaten in stukjes en voeg de olijven en de pesto toe. Kook de linguine al dente in gezouten water.
Giet de pasta af en schik in het midden van vier warme borden. Deponeer in het centrum van het hoopje deegwaren wat saus, bestrooi met geraspte parmezaan, kruid met peper van de molen en besprenkel met olijfolie.
Recept: Danieli Il Divino, Antwerpen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier