Lauwe salade van engelenhaar, scampi en komkommer

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

100 g drooggewogen capelli d’angelo (engelenhaar, deegwaren)

16 grote gepelde scampi’s

1 potje halfmagere yoghurt

4 grote koffielepels foreleieren

1 komkommer

olijfolie

limoenolie

enkele takjes dille

gedroogde roze peperkorrels

peper

zout

cayenne

De komkommer met behulp van een broodsnijmachine of een kaasschaaf zeer dun snijden en in grote cirkels op de borden schikken. De scampi’s in de lengte in tweeën snijden, kruiden met peper, zout en cayenne en aanbakken in neutrale olijfolie. Gezouten water aan de kook brengen en de capelli d’angelo hooguit twee minuten koken. De deegwaren tijdens het koken met een vork losroeren. Het engelenhaar onder koud water afspoelen en laten uitlekken. De deegwaren met een scheut limoenolie kort opwarmen en kruiden met peper en zout. In het midden van de borden nestjes capelli d’angelo leggen en deze aftoppen met een lepel foreleitjes. De scampi’s rond de deegwaren schikken en alles besprenkelen met limoenolie en yoghurt. De bereiding garneren met takjes dille en geplette roze peperbolletjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content