Voor 4 personen:
2 el olijfolie
2 kleine courgettes
1 blik borlottibonen
4 el pijnboompitten
1 el bieslook
1 krop molsla
Voor de vinaigrette:
50 g gele rozijnen
0,5 dl sherryazijn
1 dl zoete sherry
2 el hazelnootolie
0,8 dl extra vergine olijfolie
1/4 theelepel kardemomzaadjes
zout en peper
Laat de rozijnen voor de vinaigrette enkele uren weken in de sherryazijn. Laat de sherry inkoken tot 2 eetlepels. Maal de kardemomzaadjes fijn. Snij de courgettes in niet al te dikke plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de courgettes goudbruin aan beide kanten. Kruid met zout en peper en laat afkoelen. Giet de bonen af en spoel ze onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en snij het bieslook fijn. Was de molsla en snij de wortels weg. Bouw de salade op met de molsla, courgetteschijfjes en bonen. Vermeng de ingrediënten voor de vinaigrette en verwarm deze zachtjes. Giet de lauwe vinaigrette over de salade en werk het voorgerecht af met pijnboompitten en bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier