Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 roze pompelmoezen
  • 2 el esdoornsiroop
  • 3 takjes paars basilicum
  • 1 bakje daikonscheuten
  • 20 rauwe langoustines
  • 2 el olie

Bereiding

  1. Schil de pompelmoezen 'à vif'. Verwijder de partjes vantussen de vliezen met een scherp mesje. Doe dit boven een kom, zodat u het pompelmoessap kunt opvangen. Snij de partjes in plakjes en schik waaiervormig op borden.
  2. Meng het pompelmoessap met de esdoornsiroop en kruid met peper en zout. Lepel deze vinaigrette over de pompelmoes en zet koel weg.
  3. Pluk het basilicum. Leg de basilicumblaadjes en de daikonscheuten in een kom met ijswater.
  4. Verwijder de koppen en de schalen van de langoustines. Rijg de langoustines aan houten spiesjes, zodat ze tijdens het bakken mooi recht blijven. Verhit de olie in een grote antiaanbakpan en bak de langoustines 1 minuut aan elke kant. Kruid met peper en zout. Schik de langoustines op de borden. Laat de basilicumblaadjes en de daikonscheuten uitlekken en werk er de borden mee af. Serveer meteen.