Lamskroon met sperziebonen en flageolets

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

2 lamskronen (1600 g – 8 ribbetjes)

600 g flageolets

600 g sperzieboontjes

4 dikke aardappelen

100 g boter

zout

peper

2 teentjes knoflook

1 dl witte wijn

1 ui

salie

4 laurierblaadjes

Vraag de slager om de lamsrug in de lengte, dwars door het midden van de wervelkolom, in tweeën te zagen. De ruggengraat, het kraakbeen en het vet verwijderen. Snijd het vel bij de ribben in, buig de twee halve lamsruggen elk tot een halve cirkel en bindt ze met een slagerstouw samen tot een krans of kroon. Het vlees inwrijven met zout, peper en de geperste knoflook. Het vlees aan alle kanten aanbraden in een pan met hete boter. Het vlees in een braadslede leggen. De braadsappen in de bakpan met witte wijn los koken en in de braadslede gieten. De slede afdekken met aluminiumfolie en het vlees braden in een oven van 180. De sperzieboontjes en flageolets afzonderlijk in gezouten water koken. De aardappels in de schil in gezouten water gaar koken. De ui fijnsnijden en stoven in boter. De sperzieboontjes, een mespuntje salie, zout en 2 laurierblaajes bij de ui doen, mengen en warm houden. De flageolets in boter stoven, zout en 2 laurierblaadjes toevoegen en warm houden. Het vlees uit de oven nemen, de touwtjes verwijderen, de kroon op een warme schotel leggen, de sperzieboontjes in het midden van de kroon doen en de flageolets en de aardappels rond het vlees schikken. Met saus overgieten. Bij de aardappels in veldkleed kan men lookboter geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content