Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 1 lamsbout van ca. 3 kg, ontbeend
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 10 plukjes dragon
  • 10 plukjes munt
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 6 tenen knoflook, gehalveerd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd het vlees bij en verwijder vliesjes en te dikke vetlaagjes. Klap de bout open en bestrooi het vlees met zout en peper. Verdeel de kruiden en de tenen knoflook over de middellijn. Klap het vlees weer dicht en bind het op tot een rollade, met eindjes keukentouw die je met regelmatige tussenafstanden dichtbindt. Wrijf de rollade in met wat zout en peper. Leg de rollade in een grote braadslee en braad hem 1.15-1.30 uur.
  3. Steek er een vleesthermometer in: het vlees moet vanbinnen 62 °C zijn voor rosé, of 70 °C voor well done. Laat het vlees 15 minuten rusten en snijd het dan in plakjes. Serveer bijvoorbeeld met geroosterde bieten en pompoen met kerrie.

Uit: Kopenhagen Food, Trine Hahnemann (Spectrum, 30,99 euro)

Voor 8 personen