Voor 10 stuks

1 liter goede witte wijn

60 g suiker

100 g vloeibare honing (bij voorkeur van lokale productie)

300 g verse vijgen in partjes

Specerijenmengsel :

20 g verse gember

8 kardemomzaadjes

8 jeneverbessen, geplet

2 vanillestokjes, gehalveerd

Bereidingswijze:

Kook de witte wijn op met de suiker, de honing en het specerijenmengsel. Giet in een karaf, laat 5 dagen trekken in de koelkast. Giet door een zeefdoek. Deze wijn kan worden gebotteld en lang worden bewaard als de fles goed is gesloten. Serveer koud in een origineel wijnglas.

Garnituur :

schil een vijg, versnij in 4 partjes, bestrijk met wat honing en prik op een vintage cocktailvorkje.

Voor 10 stuks1 liter goede witte wijn60 g suiker100 g vloeibare honing (bij voorkeur van lokale productie)300 g verse vijgen in partjesSpecerijenmengsel : 20 g verse gember8 kardemomzaadjes8 jeneverbessen, geplet 2 vanillestokjes, gehalveerdBereidingswijze:Kook de witte wijn op met de suiker, de honing en het specerijenmengsel. Giet in een karaf, laat 5 dagen trekken in de koelkast. Giet door een zeefdoek. Deze wijn kan worden gebotteld en lang worden bewaard als de fles goed is gesloten. Serveer koud in een origineel wijnglas.Garnituur :schil een vijg, versnij in 4 partjes, bestrijk met wat honing en prik op een vintage cocktailvorkje.