Benodigdheden voor 1 potje

1 el sesamzaad

1 tl grof zeezout

2 el gedroogde, gemalen sumak

4 el gedroogde wilde marjolein (als je dit niet kunt vinden, gebruik dan een mix van gedroogde oregano en tijm)

Bereidingswijze

1. Rooster het sesamzaad in een droge pan tot het lichtbruin kleurt en begint te geuren. Laat afkoelen. Wrijf in een vijzel het zout samen met de sumak en marjolein fijn. Doe in een kommetje en roer het sesamzaad eronder.

2. Bewaar het mengsel in een luchtdichte pot. Je kunt het lang bewaren, maar de smaak wordt minder sterk naarmate het ouder wordt.

Tip: heb je oregano en (citroen)tijm in de tuin staan, dan kun je de verse takjes gebruiken die je dertig minuten droogt in een oven van 100 °C, of tot je ze kunt verkruimelen tussen je vingers.

Lekker bij: yoghurtdip, gebraden kip of lamsvlees, flatbread met olijfolie.

Benodigdheden voor 1 potje1 el sesamzaad1 tl grof zeezout2 el gedroogde, gemalen sumak4 el gedroogde wilde marjolein (als je dit niet kunt vinden, gebruik dan een mix van gedroogde oregano en tijm)Bereidingswijze1. Rooster het sesamzaad in een droge pan tot het lichtbruin kleurt en begint te geuren. Laat afkoelen. Wrijf in een vijzel het zout samen met de sumak en marjolein fijn. Doe in een kommetje en roer het sesamzaad eronder.2. Bewaar het mengsel in een luchtdichte pot. Je kunt het lang bewaren, maar de smaak wordt minder sterk naarmate het ouder wordt.Tip: heb je oregano en (citroen)tijm in de tuin staan, dan kun je de verse takjes gebruiken die je dertig minuten droogt in een oven van 100 °C, of tot je ze kunt verkruimelen tussen je vingers.Lekker bij: yoghurtdip, gebraden kip of lamsvlees, flatbread met olijfolie.