
Kreeft met morieljes, room en groene asperges
Voor 4:
Voor 4:
1 kg groene asperges
100 g verse morieljes (of 20 g gedroogde)
boter
3 dl room
peper en zout
2 levende kreeften van 700-800 g elk
court-bouillon
Schil de asperges en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Maak de morieljes schoon, snij de grootste exemplaren in tweeën en bak ze 3 min. op een hoog vuur in boter. Blus met de room en laat 5 min. zacht inkoken. Kruid met peper en zout.
Kook de kreeften gaar in een court-bouillon (zie het recept voor Kreeft Thermidor). Snij de kreeften nadien doormidden. Serveer met de gekookte asperges en gebakken morieljes.
Tip: gebruikt u gedroogde morieljes, laat deze dan vooraf weken in lauw water en spoel ze nadien kort onder stromend water om zandresten te verwijderen. Ga dan verder zoals in het recept staat aangegeven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier