Kreeft met morieljes, room en groene asperges

Voor 4 personen
  • 1 kg groene asperges
  • 100 g verse morieljes (of 20 g gedroogde)
  • boter
  • 3 dl room
  • peper en zout
  • 2 levende kreeften van 700-800 g elk
  • court-bouillon
Bereiding
  1. Schil de asperges en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Maak de morieljes schoon, snij de grootste exemplaren in tweeën en bak ze 3 min. op een hoog vuur in boter. Blus met de room en laat 5 min. zacht inkoken. Kruid met peper en zout.
  2. Kook de kreeften gaar in een court-bouillon (zie het recept voor kreeft thermidor). Snij de kreeften nadien doormidden. Serveer kreeft met de gekookte asperges en gebakken morieljes.

Tip: gebruik je gedroogde morieljes, laat ze dan vooraf weken in lauw water en spoel ze nadien kort onder stromend water om zandresten te verwijderen. Ga dan verder zoals aangegeven in het recept.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content