Kreeft met asperges en Noilly Prat

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.
  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

2 kreeften van ca. 700 g

1 bussel asperges

1 l visfumet

1 dl droge witte wijn

1 dl Noilly Prat

2 dl room

100 g boter

2 eetlepels kaviaar

verse bieslook

Court-bouillon:

4 l water

2 uien

1 stengel bleekselderij

2 wortelen

1/2 fles droge witte wijn

een scheut azijn

een handvol peperkorrels

De court-bouillon bereiden met de aangegeven ingrediÔnten en enkele minuten laten doorkoken. De kreeften kort koken in het gearomatiseerde kookvocht (5 minuten), uit het vocht halen en zo’n 12 minuten roken in een rookoventje. De asperges schoonmaken en koken. De saus bereiden. De visfumet laten inkoken tot de helft van het volume. Dan de witte wijn, de Noilly Prat en vervolgens de room toevoegen. Terug aan de kook brengen en opnieuw tot de helft van het volume inkoken. De gerookte kreeften doormidden snijden. Het donkere darmkanaal en het maagzakje verwijderen en de helften met de asperges op voorverwarmde borden schikken. De saus afwerken: de saus van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter. De kaviaar en een weinig vers versneden bieslook toevoegen. De saus over de kreeften en de asperges gieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content