Voor 6 personen:
1 jong konijn van 1,8 kg in stukken
4 dikke uien in ringen
250 g ontpitte pruimen
6 wortelen in schijfjes
1 takje rozemarijn
tijm
laurier
600 g aardappelen, geschild en gewassen
5 eetlepels Becel Bakken & Braden Vloeibaar
Braad de stukken konijn in een pan aan met 3 eetlepels Becel en schik ze daarna in een kookpot met een dikke bodem. Bruin de uien lichtjes in dezelfde pan met de rest van de Becel en leg ze daarna met een schuimspaan op de stukken konijn. Voeg de pruimen, wortelen en kruiden toe. Voeg wat water toe aan de kookpot, zodat het konijn onderstaat. Laat gedurende 2 uur sudderen. Prik met een vork in het konijn om te zien of het gaar is. Kook (of stoom) de aardappelen 20 minuten voor het einde van de kooktijd. Schik, als het konijn gaar is, de stukken konijn op een bord samen met de aardappelen, groenten, een beetje boter en een matige portie saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier