Nodig voor de ganache:
80 g suiker
16 g glucose (te koop bij de bakker)
80 g kokosmelk
50 g Santo Domingo originechocolade
90 g Java originechocolade
20 g boter
9 g Batida de Coco (kokosmelklikeur)
En verder:
vormpjes voor de pralines
100 g donkere chocolade
250 g melkchocolade
Bereid de ganache: karameliseer de suiker met de glucose en blus met verwarmde kokosmelk. Roer dit mengsel door de verbrokkelde (of gecutterde) originechocolades tot een gladde massa. Meng nu ook de boter en de Batida de Coco met de rest en laat de ganache afkoelen.
Beschilder de vormpjes met een vingertrek met gesmolten donkere chocolade en bekleed vervolgens de wanden van de vormen met au bain-marie gesmolten melkchocolade. Vul, na verharding, de vormen verder met ganache, en laat alles in de koeling opstijven. Giet de vormen dicht met gesmolten melkchocolade, laat opnieuw afkoelen en haal uit de vorm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier