Voor 4 personen:
1 builtje Bosto 8 min. Snelkookrijst
2 appelen
1 rode paprika
1 groene paprika
een snede gekookte ham van ± 1/2 cm dik
200 g Gouda (blokje)
2 eetlepels wijnazijn
4 eetlepels olie
1 koffielepel mosterd
peper
zout
Versiering:
kerstomaatjes
1 hardgekookt ei
peterselie
Plons het builtje in kokend gezouten water en kook de rijst in 8 min. gaar. Schil intussen de appelen en snijd ze in kleine stukjes. Was de paprika’s, snijd ze in reepjes en dan in kleine blokjes. Snijd ook mooie reepjes van de ham en de kaas. Roer een sausje van de olie, azijn, mosterd, peper en zout.
De rijst is intussen uitgelekt en wat afgekoeld. Doe hem in de kom en schep er de saus, ham, kaas, appelen en paprika’s door. Laat de rijstsla goed koud worden in de koelkast en versier hem vlak vóór het eten met partjes ei, tomaat en toefjes peterselie.
Tip: Dit slaatje kan je gerust de dag vóór je uitstapje klaarmaken
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier