Kippensoep met waterkers

  • Moeilijkheid

Kippensoep met waterkers

1 soepkip

2 l water

1 ui

peterseliestelen

enkele blaadjes lavas

10 geplette peperkorrels

1 blaadje foelie

100 g waterkers

Doe de kip in een pan met water en breng aan de kook. Verwijder het schuim en voeg de grofgesneden ui, de peterseliestengels, de lavas, de peperkorrels en de foelie toe. Laat trekken tot de kip gaar is.

Verwijder de kip en ontbeen. Gebruik de in repen gesneden kippenborsten voor de soep. Zeef en ontvet de bouillon.

Maak de waterkers schoon en versnij de blaadjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg vlak voor het opdienen de waterkers toe en mix. Leg de versneden kippenborst in de soep.

Tip: Zet een bosje waterkers onmiddellijk in water. Op deze manier kan je de watergroente enkele dagen vers houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content