Voor 4 personen
- 1 ui
- 1/2 aubergine
- 1/2 courgette
- 1 rode paprika
- 2 el olijfolie
- 1 laurierblaadje
- 1/2 tl Provençaalse kruiden
- 2 tomaten
- 4 el volkoren broodkruim
- 1 el sesamzaad
- 1/2 kg kipfilets
- 1 losgeklopt ei
- 2 el olijfolie
- peper en zeezout
Voor de puree
- 1/2 kg krielaardappelen
- olijfolie
- citroensap
- 1 tl fijngehakt bieslook
- peper en zeezout
Bereiding
- Snipper de ui en snij de aubergine, courgette en paprika in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de groenten en kruiden toe. Laat stoven op een matig vuur.
- Dompel de tomaten in kokend water en verwijder het vel en de pitten. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Kruid met peper en zout en laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af, doe ze weer in de pan en laat enkele minuten drogen. Prak de aardappelen grof en voeg een scheutje olijfolie en een kneepje citroensap toe. Kruid met bieslook, peper en zout. Meng het broodkruim en het sesamzaad, en kruid met peper en zout.
- Snij de kipfilets schuin in dunne repen en haal ze door het ei. Paneer de kip met het broodkruim en bak in de olijfolie goudbruin en krokant.
- Laat de kip uitlekken op keukenpapier alvorens op te dienen met de ratatouille en puree.
Kooktijd: 40 minuten- Eenvoudig
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier