Kippenbout met pasta en seizoenspaddenstoelen

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 kippenbouten
  • 2 dl oude Jerezazijn
  • 2dl magere kippenbouillon
  • 240 g verse pasta
  • 400 g champignons
  • 3 sjalotten
  • 1 lepel olie
  • 2 lepels ganzevet
  • 1 lepel boter
Bereiding
  1. De kippenbouten kruiden met peper en zout, kort aanbakken in gloeiend ganzevet, uitlekken en samen met versnipperde sjalot in een vuurvaste stoofpot even laten smoren. De stoofpot blussen met de Jerezazijn, bevochtigen met de bouillon en in de oven onder deksel verder laten garen, 30 minuten op 200°C.
  2. De paddenstoelen droog borstelen of zeer kort spoelen, drogen en bakken in een verhitte pan met een beetje olie. De pasta enkele minuten garen in kokend gezouten water.
  3. De kip uit het stoofvocht nemen en onder folie in de oven warm houden. De jus fel inkoken, paddenstoelen toevoegen en afwerken met een klontje boter. De saus op het bord schikken, de kippenbout erop leggen met de pasta ernaast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content