Kippenbout gestoofd met Jérezazijn, verse pasta en seizoenkampernoelies

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 kippenbouten

2 dl oude Jérezazijn

2dl magere kippenbouillon

240 gr verse pasta

400 gr kampernoelies

3 sjalotten

1 lepel olie

2 lepels ganzevet

1 lepel boter

De kippenbouten kruiden met peper en zout, kort aanbakken in gloeiend ganzevet, uitlekken en samen met versnipperde sjalot in een vuurvaste stoofpot even laten smoren. De stoofpot blussen met de Jérezazijn, bevochtigen met de bouillon en in de oven onder deksel verder laten garen, 30 minuten op 200°C.

De kampernoelies droog borstelen of zeer kort spoelen, drogen en bakken in een verhitte pan met een beetje olie. De pasta enkele minuten garen in kokend gezouten water.

De kip uit het stoofvocht nemen en onder folie in de oven warm houden. De jus fel inkoken, kampernoelies toevoegen en afwerken met een klontje boter. De saus op het bord schikken, de kip erop leggen en de pasta ernaast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content