Nodig voor vier :
1 grote of 2 kleine kippen van Bresse
20 zilveruitjes of sjalotjes
4 takjes verse dragon
kipkruiden (mengeling van kardamom, uipoeder, paprika, curry, peper, foelie)
aardappelen
zachte dragonazijn
olijfolie
peper
zout
Bouillon :
afval van de versneden kippen
ui
2 teentjes knoflook
De kippen versnijden (eventueel vragen aan de poelier). Van het afval (halzen en vleugels) en 1 grof gesneden ui, 2 teentjes knoflook en 1 liter water bouillon trekken (45 min. laten pruttelen).
De stukken kip kruiden met de gemengde kipkruiden en kleuren in olijfolie. De warmte in de pan blussen met dragonazijn en het vlees zachtjes onder deksel laten sudderen. Gehakte dragon en bouillon toevoegen. Aan de kook brengen en 1 uur onder deksel op klein vuur laten pruttelen. De aardappelen schillen en gaar stomen. De saus op smaak brengen met peper en zout. Indien de saus te zuur is een weinig suiker toevoegen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier