
Kip met salie en aardappelen uit de oven
Met deze maaltijd maak je iedereen blij. Snel klaar en super lekker.
Voor 4 personen
4 kippenborsten
een bosje verse salie
1 wortel
1 stengel selder
1 sjalot
1 teentje knoflook
peper, zout en suiker
een eetlepel parmezaankaas
1 dl room
16 vastkokende aardappelen
1 takje rozemarijn
1 sjalotje en 1 teentje knoflook
olijfolie
droge witte wijn
Bereiding
1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukjes en meng samen met het versnipperde sjalotje, het geperste teentje knoflook, rozemarijn, zout en olijfolie. Doe alles in een ovenschaal en zet 40 minuten in een ovenn van 200 ° C. Roer af en toe om.
2. Braad de kippenborsten met de schoongemaakte en kleingesneden groenten in olijfolie aan. Zodra de borsten bruin zijn, gaat het vlees de oven in om verder te garen. Blus de warmte in de pan met de achtergebleven groenten met witte wijn. Voeg room toe en breng op smaak brengen met peper, zout en suiker. Kook de saus gedeeltelijk in, neem van het vuur en meng met wat geraspte parmezaankaas.
3. Dien de kip op met de groentesaus en ovenaardappelen. Versier indien gewenst met gefrituurde salie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier