Kip met peer en gorgonzola

08-07-2015, 14:21
Bijgewerkt op: 25-09-2023, 14:35
Voor 4 personen
- 1 peer
- 2 kipfilets
- 100 g gorgonzola
- 8 dunne sneetjes gerookt spek
Bereiding
- Snij de peer in maanjtes, maar laat de schil eraan voor de kleur.
- Snij de kipfilet open. Beleg de kip met stukjes gorgonzola en een stuk peer. Vouw dicht.
- Leg sneetjes gerookt spek naast elkaar en leg er de gevulde filet op. Rol ze mooi op, zodat het spek de filet volledig bedekt.
- Schroei langs alle zijden dicht boven het vuur en laat nadien indirect garen aan de zijkant van het vuur. De kipfilet is klaar als de kerntemperatuur 70Ā°C is.
Uit: De BBQ Academy ā Het Ultieme Barbecueboek.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier