Kerstpudding met ahornsiroop

  • Moeilijkheid

Voor 6 personen:

100 g blauwe rozijnen

2 el bruine rum

200 g gedroogd exotisch fruit

25 geroosterde amandelen

100 g bruine suiker

4 el ahornsiroop

125 g boter

2 eieren

rapsel en sap van 1 mandarijn

100 g zelfrijzende bloem

25 g amandelpoeder

1/2 tl kaneel

100 g gemengde noten, geroosterd en gehakt

Doe de rozijnen en rum in een kom en laat 15 minuten koken. Vet een vuurvaste diepe kom in. Doe 75 gram gedroogd fruit en de amandelen in de kom. Meng 25 gram boter, en bedek hiermee het fruit en de noten. Roer de rest van de boter, suiker en ahornsiroop schuimig. Voeg één voor één de eieren en het amandelraspel toe. Roer voorzichtig de bloem, amandelpoeder en kaneel door het beslag. Voeg ten slotte de rest van het fruit, noten, rozijnen en 1 eetlepel mandarijnsap toe. Doe het beslag in de kom en strijk het glad. Maak een vouw in een stuk bakpapier (want bij het stomen zet het beslag uit) en bind het met keukentouw vast over de kom. Bevestig aluminiumfolie over het bakpapier en stoom de pudding 2,5 uur. Laat de pudding 5 minuten rusten alvorens hem uit te draaien. Serveer de pudding met extra ahornsiroop. De pudding kan op voorhand bereid worden, maar moet dan wel 1 uur gestoomd worden voor het opdienen.

Bereidingstijd: 3 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content