Voor 4 personen:
Voor de ricotta:
250 gram ricottakaas
1,5 dl room
3 eierdooiers
rasp van 1 citroen
50 gram amandelpoeder
50 gram suiker
Voor de kersen:
1 fles Valpolicella
200 gram suiker
1 vanillestokje
2 takjes vers basilicum
schil van 1 citroen
600 gram kersen, ontpit
1 theelepel pijlwortel- of aardappelzetmeel, opgelost in 2 el water
enkele kleine basilicumblaadjes
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de ricotta, room, eierdooiers, amandelen en suiker. Giet dit mengsel in een broodvorm van Â1/2 kg die vooraf met plasticfolie werd bekleed. Bak de ricotta 1 uur in de oven. Haal uit de oven en laat 1 nacht opstijven in de koelkast.
Breng de wijn aan de kook met de suiker, vanille, basilicum en citroenschil. Roer tot de suiker is opgelost en voeg de kersen toe. Pocheer de kersen tot ze zacht zijn: 5 minuten. Verwijder de kersen, basilicum en citroenschil en laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg het pijlwortel- of aardappelmeel toe en laat 1 minuut koken tot de siroop licht ingedikt is. Voeg de kersen weer toe en laat afkoelen. Serveer de soep op kamertemperatuur of gekoeld met een plak ricotta. Werk af met een blaadje basilicum.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier