Voor 4 personen
1 blik perziken op vruchtensap
1 blik abrikozen op siroop
kalkoenrollade van ongeveer 600 gram
50 g boter
10 gekookte en gepelde kastanjes
50 g gemalen noten
1 sinaasappel
1 koffielepel roze peper
Bereiding
1. Bak de kalkoenrollade in boter in laat hem op een matig vuur gaar worden.
2. Laat ondertussen het fruit uitlekken. Pureer de helft tot een homogene massa. Snijd de kastanjes in kleine stukjes en roer ze samen met de gemalen noten door de puree. Vul met dit mengsel de halve perziken en abrikozen en schuif ze 5 minuten in de oven op 200 °C.
3. Pers een sinaasappel uit. Schil de helft van de sinaasappel zeer dun en snijd deze dan nog eens fijn in zeer dunne reepjes. Voeg het sinaasappelsap, de fijn gesneden schil en de roze peper aan het vlees toe en roer er de bakresten uit de pan mee los. Voeg eventueel een beetje boter toe om de saus lichtjes te binden.
4. Snijd het vlees in niet te dikke plakken. Giet de jus bij de saus. Roer deze nog eens goed om en giet ze op het vlees. Schik de gevulde vruchten erbij en dien op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier