Kalkoenfilet met mosterdsaus, spitskool en kersensaus

© Tony Le Duc
Voor 4 personen
  • 1/2 kleine spitskool
  • boter
  • peper en zout
  • 1 bos jonge wortelen
  • 8 kleine nieuwe aardappelen
  • 600 g kalkoenfilet (in vier gelijke stukken)
  • 4 el donkere suikerkristallen
  • 3 el mosterd
  • 3,5 dl room
  • 120 g verse kersen of 1 kleine bokaal opgelegde kersen of krieken
  • 3 el griessuiker
Bereiding
  1. Snijd de spitskool in fijne repen, blancheer in lichtgezouten kokend water en laat uitlekken. Stoof in boter, kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de wortelen. Kook de aardappelen in de schil.
  2. Bak de kalkoen langs alle kanten aan in boter. Haal uit de pan en braad verder in de oven, gedurende 15 min. op 220°C. Doe de suiker in de pan van de kalkoen en voeg de mosterd toe. Roer goed en laat licht karamelliseren. Blus met de room en laat inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout.
  3. Stoof de kersen met een scheut water en de suiker tot een zachte fruitsiroop. De kersen mogen niet uit elkaar vallen. Serveer de kalkoenfilet met de mosterdsaus, de spitskool en de kersensaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content