Kalkoenburgers met pastinaakfrietjes
04-05-2015, 10:42
Bijgewerkt op: 20-11-2023, 11:42
Food coach Marlies van Eat Good Feel Good deelt één van haar succesrecepten: kalkoenburgers met pastinaakfrietjes. Lekker én gezond. Vervang voor kinderen de pastinaakfrietjes door zoete-aardappel- of knolselderfriet.
Voor 8 hamburgers
Pastinaakfrietjes
- 4 pastinaken, schil en in frietjes gesneden
- 4 kl komijnpoeder
- 4 kl tijm
- 2 el olijfolie
Kalkoenburgers
- 400g kalkoengehakt (= 8 burgers)
- 60 g havervlokken
- 1 wortel, geraspt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 el platte peterselie, grof gehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 8 bladeren kool of ijsbergsla
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Dressing
- sap van 1 citroen
- 125 g Griekse yoghurt
- peper en zout
Broodjes
8 hamburgerbroodjes of 8 bladeren kool of ijsbergsla ter vervanging als je liever geen koolhydraten eet.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kom de pastinaken met 2 el olijfolie, komijn en tijm. Verspreid de pastinaak op een ovenplaat met bakpapier. Bak 25 min totdat de randjes goudbruin kleuren. Zet eventueel de laatste 5 minuten onder de grill.
- Verwarm 2 el olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg er de knoflook voor 1 minuut bij en daarna de havervlokken voor 2 minuten. Laat dit afkoelen in een grote kom.
- Voeg in dezelfde kom het kalkoengehakt, wortel, peterselie, het ei en een snuf zeezout aan toe. Meng goed en maak er burgers van.
- Grill of bak de kalkoenburgers in een beetje olijfolie. Serveer op de sla met de pastinaakfrietjes.
- Roer het citroensap door de yoghurt en breng het sausje op smaak met zeezout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier