Kalkoenburgers met pastinaakfrietjes

Kalkoenburgers met pastinaakfrietjes
© Getty

Food coach Marlies van Eat Good Feel Good deelt één van haar succesrecepten: kalkoenburgers met pastinaakfrietjes. Lekker én gezond. Vervang voor kinderen de pastinaakfrietjes door zoete-aardappel- of knolselderfriet.

Voor 8 hamburgers
Pastinaakfrietjes
  • 4 pastinaken, schil en in frietjes gesneden
  • 4 kl komijnpoeder
  • 4 kl tijm
  • 2 el olijfolie
Kalkoenburgers
  • 400g kalkoengehakt (= 8 burgers)
  • 60 g havervlokken
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el platte peterselie, grof gehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 8 bladeren kool of ijsbergsla
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
Dressing
  • sap van 1 citroen
  • 125 g Griekse yoghurt
  • peper en zout
Broodjes

8 hamburgerbroodjes of 8 bladeren kool of ijsbergsla ter vervanging als je liever geen koolhydraten eet.

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een kom de pastinaken met 2 el olijfolie, komijn en tijm. Verspreid de pastinaak op een ovenplaat met bakpapier. Bak 25 min totdat de randjes goudbruin kleuren. Zet eventueel de laatste 5 minuten onder de grill.
  3. Verwarm 2 el olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg er de knoflook voor 1 minuut bij en daarna de havervlokken voor 2 minuten. Laat dit afkoelen in een grote kom.
  4. Voeg in dezelfde kom het kalkoengehakt, wortel, peterselie, het ei en een snuf zeezout aan toe. Meng goed en maak er burgers van.
  5. Grill of bak de kalkoenburgers in een beetje olijfolie. Serveer op de sla met de pastinaakfrietjes.
  6. Roer het citroensap door de yoghurt en breng het sausje op smaak met zeezout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content