Kalkoen met limoen en munt

© Getty
Voor 4 personen
  • 2 kalkoenbouten
  • 6 limoenen
  • 1,5 dl olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje verse munt
  • 100 gram boter
  • peper
  • zout
  • tijm
Bereiding
  1. Hak de munt en de peterselie fijn en meng ze door de zachte boter. Maak een inkeping in de lengte van elke bout en ontbeen voorzichtig. Stop er wat van de gekruide boter in en sluit de openingen goed af met een touwtje.
  2. Pers de limoenen uit en meng het sap met de olijfolie. Laat de bouten ongeveer 1 nacht in dit mengsel marineren.
  3. Steek de barbecue of de oven (grill) aan. Laat het vlees uitdruipen, kruid het met zout, een snuifje peper van de molen en wat tijm. Laat 40 minuten bakken en draai de bouten regelmatig om. Overgiet ze af en toe met de marinade. Dien op met tomaten in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content