Voor 4 personen:
600 g kalfsgebraad (bv. lendenstuk)
50 g magere pancetta (spek)
zout
1 teentje look
40 g zeer fijn geraspte parmezaankaas
1 à 2 el witte wijn
Snij het kalfsvlees in zeer fijne plakken. Maak er kleine hoopjes mee op het werkblad en snij deze in blokjes van 2 tot 3 mm. Snij de magere pancetta in heel kleine dobbelsteentjes. Maak het teentje look schoon, splijt het in tweeën, verwijder de groene kern en stamp fijn in een mortier tot een lookpuree ontstaat. Meng deze puree met het vlees, de pancetta, de poederachtige parmezaan en de witte wijn. Breng op smaak met zout en dien onmiddellijk op. Serveer bijvoorbeeld met een fris slaatje met tomaat of raketsla besprenkeld met olijfolie, sherryazijn en oude balsamicoazijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier