Kabeljauwhaas in filet d’Anvers met grijze garnalen en oude geuze
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Nodig voor 4 personen
4 mooie stukken kabeljauwhaas van 150 g per persoon
200 g Vlaamse grijze garnalen
250 g oesterzwam
flesje oude geuze 3 Fonteinen
4 mooie sneden filet d’Anvers
2 eierdooiers
200 g hoeveboter
waterkers uit de IJsvallei
peper en zout
Verwarm de oven tot 180C°C. Klaar de hoeveboter en pel de grijze garnalen.
Bedek de visfilet met een sneetje filet d’Anvers en fixeer met een keukentouw. Kruid met peper en zout, leg de visfilet op bakpapier en bak ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte) in de oven.
Snij de oesterzwam in reepjes. Bak ze in geklaarde boter op hoge temperatuur en breng op smaak met peper en zout. Klop de sabayon met 3 eierdooiers op een zacht vuurtje. Voeg de rest van de boter erbij (zoals een hollandaise-saus ) en breng op smaak met peper en zout.
Bordschikking:
Schik de visfilet op een bedje van oesterzwam; bestrooi met de garnalen; en werk af met de waterkers en de saus
Kies als drank oude geuze van 3 Fonteinen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier