kerVoor 8 personen:
75 g blauwe rozijnen
2 el marsala
350 g bloem
2 tl dubbelkoolzure soda
150 g vloeibare honing
150 g suiker
50 g boter
3 el water
1 el venkelzaad
1 tl kaneel
400 g cox-appels, geraspt
200 g geblancheerde amandelen, grof gehakt
50 g pijnboompitten
75 g pure chocolade, gehakt
75 g walnoten, gehakt
Voor de afwerking:
4 el abrikozenjam
pecannoten en amandelen
gekonfijte kersen en kumquats
Bekleed een ronde springvorm met losse bodem van 20 cm met bakpapier en vet het bakpapier in. Doe de rozijnen en marsala in een kom en laat 15 minuten weken. Verwarm intussen de oven op 180°C. Zeef de bloem en dubbelkoolzure soda in een kom. Voeg de specerijen toe, giet dit mengsel over de bloem en roer tot een homogeen mengsel. Voeg de overige ingrediënten toe, evenals de geweekte rozijnen, en giet het beslag in de vorm. Zet de cake 1 uur in de oven. Verwarm de abrikozenjam in een pan en bestrijk de afgekoelde cake met een deel ervan. Versier de cake met noten en vruchten en werk af met de resterende jam.
Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier