Nodig voor 4:
150 g chorizoworst, in stukjes
8 blaadjes koriander
300 g Kenia-boontjes, in stukjes van 5 cm
1 kg paardenvlees (dikbil), in blokjes van 3 cm
olijfolie
20 g Japanse kruidenmix
2 fijngesneden uien
2 el witte-wijnazijn
3 dl zoete, witte wijn
2 dl water
400 g tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en fijngesneden
zout, peper
1 kleine, rode peper
150 g zwarte olijven
2 el kappertjes
6 blaadjes basilicum
3 lenteuitjes, in ringen
200 g wortelen, geschild, in schuine plakjes gesneden
30 g griessuiker
1 teentje knoflook, fijngesneden
500 g Chinese truffelaardappelen, geschild en in schijven van 3 cm gesneden
geraspte gember
Het vlees marineren in een mengeling van Japanse kruiden , suiker en olijfolie. Een scheut olie in een braadpan verhitten en de stukjes paardenvlees aan alle kanten kleuren. De uien toevoegen en 5 minuten meestoven. De warmte in de pan blussen met azijn en het vocht laten verdampen. Wijn, water, tomaten, zout, peper, knoflook, rode peper en gember toevoegen. Met het deksel op de pan alles op laag vuur 45 minuten stoven. Indien nodig tussentijds water toevoegen. 15 minuten voor de gaartijd chorizo, olijven, kappertjes, wortelen, boontjes en aardappelen in de pan doen. Het stoofpotje voor het opdienen versieren met basilicum- en korianderblaadjes.
Indien gewenst kan men de aardappelen weglaten en er afzonderlijk penne met versgeraspte parmezaankaas bij serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier