Nodig voor tien:
300 g suiker
1,5 dl water
20 g boter
120 g amandelschilfers
225 g fondant chocolade
4 dl room
1,5 dl eiwit.
Saus:
5 sinaasappels
2 soeplepels vanillepudding
150 g suiker en het water aan de kook brengen. De suiker al roerende karameliseren (pas op, de suiker mag niet verbranden). De boter en de amandelschilfers toevoegen en door de karamel roeren. De pan van het vuur halen en het mengsel op een met boter ingesmeerde plaat storten. Laten afkoelen en in de koelkast zetten. Ondertussen de chocolade fijn hakken. De room kloppen en mengen met de chocolade. Het eiwit en 150 g suiker tot sneeuw slaan. De karamel fijn hakken. Alle ingrediënten door elkaar spatelen en het verkregen mengsel in een cakevorm gieten. De vorm een nacht in de diepvriezer zetten. De saus bereiden. De sinaasappels persen. Het sap mengen met de vanillepudding, opwarmen en inkoken tot de gewenste dikte en laten afkoelen. De ijsgekoelde nougat met een warm mes in plakken snijden en met saus opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier