Hoy Phad Nam Prik Paw – Vietnamese venusschelpen

© iStock

Deze Vietnamese venusschelpen zijn snel klaar in de wok. Werk de Hoy Phad Nam Prik Paw af met selder en Thais basilicum en serveer meteen.

Voor 4 personen
  • 1,5 kg venusschelpen (steenmossels)
  • 2 soeplepels plantaardige olie
  • 40 g boter
  • 5 soeplepels oestersaus
  • 1 soeplepel vissaus (nam pla of nam prik)
  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 30 g Thaise basilicumblaadjes
  • 50 g garnalencurrypasta
  • 30 g selderstengel
Bereiding
  1. Voorbereiding: was de schelpen en kook ze tot ze openstaan. Snijd de selder in plakjes van 2 mm.
  2. Afwerking: verhit de olie en de boter met de garnalenpasta al roerende in een wok. Voeg oestersaus, vissaus, sojasaus en suiker toe en meng alles. Voeg de schelpdieren toe en schep alles 2 minuten op groot vuur om.
  3. Werk de Hoy Phad Nam Prik Paw af met schijfjes selder en blaadjes Thais basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content