Dit gerecht is snel klaar in de wok. Werk af met selder en Thaise basilicum en serveer meteen.
Voor 4 personen
1,5 kg venusschelpen (steenmossels)
2 soeplepels plantaardige olie
40 g boter
5 soeplepels oestersaus
1 soeplepel vissaus (nam pla of nam prik)
1 soeplepel sojasaus
1 theelepel suiker
30 g Thaise basilicumblaadjes
50 g garnalencurrypasta
30 g selderstengel
Bereiding
1. Voorbereiding: was de schelpen en kook ze tot ze openstaan. Snijd de selder in plakjes van 2 mm.
2. Afwerking: verhit de olie en de boter met de garnalenpasta al roerende in een wok. Voeg oestersaus, vissaus, sojasaus en suiker toe en meng alles. Voeg de schelpdieren toe en schep alles 2 minuten op groot vuur om.
3. Maak het gerecht af met schijfjes selder en blaadjes Thaise basilicum.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier