Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 cm verse gember
  • 40 cl melk
  • 20 cl room
  • 4 eierdooiers
  • 50 g fijne suiker
  • 60 g honing
  • enkele stukjes honeycomb (krokant snoep met karamel) voor de afwerking

Bereiding

  1. Schil en rasp de gember. Giet de melk en de room in een pan, voeg de geraspte gember toe en breng aan de kook. Haal van het vuur, dek af en laat 30 minuten trekken. Zeef de gemberroom en breng opnieuw aan de kook.
  2. Klop intussen de eierdooiers en de suiker op tot een bleke massa. Giet er voorzichtig en al roerend de hete gemberroom bij. Giet weer in de pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de crème is ingedikt. Haal van het vuur en roer er de honing door. Laat afkoelen en giet de gember-honingcrème in een ijsmachine. Draai 20 minuten tot ijs.
  3. Maak na het draaien mooie quenelles van het roomijs met behulp van twee grote eetlepels. Schik in schaaltjes en serveer meteen. Werk vlak voor het serveren af met honeycomb.
Voor 4 personen